Russian lips | Interviu cu Dr. Hamudy Zeed
Asa cum bine stiti am mizat intotdeauna pe frumusetea naturala, dar cand natura este atinsa de mana unui specialist, rezultatul se apropie de perfectiune.
Admir frumusetea naturala si nu mi-am dorit niciodata un look de papusa Barbie. Insa, sunt de parere ca atunci cand poti imbunatati ceva si gasesti oamenii potriviti care iti inteleg viziunea si o pot transpune in realitate, de ce sa nu ajuti?
De cand am aflat despre aceasta tehnica, am inceput sa ma documentez despre acest procedeu de volumizare a buzelor. Nu am vrut neaparat un efect de marire, ci imi doream un contur mai bine definit si mai mult volum pentru buza superioara, pentru a echilibra trasaturile fetei.
Dupa ce am inceput tratamentul ortodontic, forma buzelor s-a modificat si simteam nevoia unui retus. Nu va ganditi ca era ceva deranjant, insa firea mea perfectionista si curiozitatea m-au adus mai aproape de tehnica Russian lips.
Asa am ajuns la domnul doctor Hamudy Zeed, care este unul dintre putinii specialisti din Romania care cunosc aceasta tehnica de augmentare a buzelor. Dupa ce am discutat cu el in detaliu toti pasii pe care trebuie sa ii parcurg si dupa un consult amanuntit in care a analizat forma fetei, a venit cu variantele cele mai potrivite in directia pe care mi-o doream. Este important sa ne consultam cu specialistul inainte de a incepe o astfel de procedura, altfel rezultatul s-ar putea sa nu fie cel dorit.
Spre deosebire de tehnica clasica, rezultatul este unul mult mai natural, mai bine conturat, insa l-am invitat pe domnul doctor sa ne spuna mai multe detalii despre tehnica, procesul de augmentare si tot ce trebuie sa stiti despre acest procedeu.
Ce face tehnica Russian lips spre deosebire de tehnica clasica?
Aceasta tehnica non-chirurgicala ofera iluzia unor buze mai voluminoase, fara ca volumul acestora sa se mareasca efectiv foarte mult. Buzele sunt mai hidratate si mai bine conturate, conferind astfel un efect de marire.
Cum se desfasoara procesul de augmentare? Este dureros?
Prin intepaturi minim invazive. Inainte de inceperea procedurii se aplica o anestezie locala (dentara) sau o crema anestezica. Nivelul de durere este minim.
Cat timp dureza procedura?
Pentru aceasta tehnica procedura necesita mai mult timp comparativ cu tehnica clasica, aproximativ 50 de minute.
Cat de repede se refac buzele dupa aceasta procedura?
Este posibil ca inflamatia sa dureze pana la cinci zile dupa efectuarea procedurii. Va recomand sa urmati acesti pasi:
- Aplicam gheata local in primele zile;
- Masam buzele cu crema de arnica timp de 3 zile, de 3 ori pe zi, pentru reducerea inflamatiilor, a vanatailor si pentru a evita granularea acidului (formarea galmelor);
- Hidratare! Minim 2L de apa pe zi, pentru a ajuta refacerea tesutului si pentru a conferi suport pentru inglobarea acidului hialuronic.
Cum mentinem volumul buzelor pentru o perioada cat mai lunga?
Asa cum se intampla in cazul majoritatii tratamentelor cosmetice si non-cosmetice, rezultatele difera de la o persoana la alta. Asta inseamna ca si durata estimata pentru aceasta procedura este diferita si exista numerosi factori care afecteaza acest lucru. Unele dintre acestea, cum ar fi varsta si metabolismul clientului ce nu pot fi schimbate, dar exista anumite lucruri pe care le poti face pentru a pastra efectul de marire pentru cat mai mult timp.
Desi nu exista un mod magic de a face rezultatul sa dureze mai mult, exista anumite lucruri care pot determina corpul tau sa absoarba mai repede umplutura, reducand astfel rezultatele. Prin evitarea acestor lucruri, puteți ajuta corpul să pastreze umplutura in cele mai bune conditii pentru mai mult timp.
1. Urmati sfaturile de ingrijire ulterioara
Deoarece procedura de umplere a buzelor poate parea un tratament relativ rapid si non-invaziv, poate fi tentant sa continuam imediat activitatile normale. Cu toate acestea, vor exista sfaturi specifice de ingrijire in urma injecțiilor, si este important sa le urmati.
Lucruri precum evitarea exercițiilor fizice si a alcoolului timp de 24 de ore după tratament va vor ajuta sa reduceti sansele de inflamare. O mai mare grija de la bun inceput va oferi buzelor o sansa mai mare de a arata bine mai mult timp.
2. Feriti-va de soare
Va recomand sa purtati SPF in fiecare zi (da, chiar si intr-o zi innorata). Incercati sa va limitati timpul de expunere la soare intre orele 11:00 – 15:00. Nu numai ca acest lucru este bun pentru sanatatea si pielea voastra, dar, de asemenea, evitarea statului in soare ar putea ajuta la prelungirea efectului. Expunerea indelungata la razele UV poate determina anumite tipuri de acid sa se descompuna mai repede, ceea ce va duce la o absorbtie mai rapida a filler-ului.
3. Minimizati stresul
Stresul poate avea un impact negativ asupra sanatatii noastre in mai multe moduri, dar unul pe care s-ar putea sa nu il fi luat în considerare este efectul asupra augmentarii buzelor. Hormonii suplimentari pe care corpul ii produce atunci cand suntem stresati pot provoca ruperea acizilor mai repede, anuland efectul înainte de termen.
Desigur, nu putem evita stresul, dar putem gasi diferite modalitati prin care sa gestionam starile de tensiune.
4. Exercitiile fizice
Beneficiile de a ramane activ sunt nesfarsite, atat pentru sanatatea noastra fizica, cat și pentru cea psihica. Cu toate acestea, exista dovezi care arata ca persoanele cu metabolizari mai rapide vor avea parte de diminuarea efectului de marire intr-un interval mai scurt.
Desigur, nu va sugerez sa renuntati la exercitii fizice pentru a face umplerea buzelor sa dureze mai mult; dar luati in considerare faptul ca este posibil sa aveti nevoie sa programati top-up-uri mai des, la 3 sau la 6 luni, daca aveti un stil de viata foarte activ.
5. Mananca sanatos
Tuturor ne place sa ne rasfatam din cand in cand, dar prea multa mancare poate provoca inflamatii in organism. Acest lucru ar putea determina umpluturile dermice sa se descompuna mai repede. In general, recomand sa va mentineti pielea cat mai sanatoasa posibil, pentru a va pastra buzele cat mai frumoase – asta inseamnă o dieta bazata pe fructe și legume, grasimi si uleiuri sanatoase, precum cele gasite in peste si nuci.
6. Întrebati despre tipurile de filler
Durata de viata a materialelor de umplere (filler) poate varia in functie de umplutura folosita – de exemplu, folosim o gama de fillere Juvederm si Revanesse (Juvederm ultra smile, Juvederm ultra 3,4 si Revanesse Kiss , Ultra ) care au niveluri diferite de grosime. Daca descoperiti ca umplutura este absorbita prea repede in corp, intrebati esteticianul daca un tip de umplutura mai groasa poate fi mai potrivit.
Cat dureaza efectul acestei proceduri?
Rezultatele pot sa dureze intre 3-12 luni, in functie de factorii pe care i-am mentionat mai sus.
La ce interval de timp este necesara o noua procedura?
Cel mai bun sfat pe care il pot oferi este sa va mentineti intretinerea umpluturii. Daca stati intre 3 si 9 luni fara reincarcare, atunci buzele vor reveni la forma si dimensiunea lor initiala, ceea ce va face sa para mai vizibila o noua injectare. Pentru a asigura longevitatea rezultatului, asigurati-va ca va consultati cu medicul estetician despre momentul in care ar trebui sa reveniti pentru o noua procedura.
Care sunt costurile pentru o astfel de interventie?
Costurile variaza in functie de subtanta de umplere, intre 200-350 eur.
Sper ca va vor fi utile informatiile de mai sus in situatia in care aveti in plan o astfel de procedura. Also, daca aveti mai multe intrebari pentru domnul doctor sau vreti sa programati o consultatie, il gasiti pe Instagram sau pe site.
See you soon, lovelies!
Love,
Soulseeker/ 16.09.2020
Super tare!