Alternative #workfromhome

Last Minute Couture, Luana Codreanu, travel blog, lifestyle blog, fashion blog, Mamaia, Navodari, work from home, freelancer, influencer, lifestyle, travel blogger, Romania, vacation, summer, seaside, Black Sea

Alternative #workfromhome

Darlings,

Azi o sa vorbim despre being a freelancer sau despre simplul concept de #workfromhome care este din ce in ce mai prezent in zilele noastre.

A avea un job nu mai inseamna, de ceva vreme, a sta in fata unui birou 8 ore, 5 zile pe saptamana. Atat angajatorii din multinationale cat si “proprii angajatori” au dezvoltat aceasta nevoie de a sparge rutina, de a schimba peisajul, de a fi liberi, a scapa de gratiile principiale ale unui birou cu 4 pereti.

Traim intr-o epoca a vitezei, in care rutina se instaleaza repede, granitele sunt din ce in ce mai usor de strabatut si dorinta de cunoastere din ce in ce mai mare. Au venit vremurile acelea in care a strabate lumea in lung si in lat nu mai este un basm sau nu trebuie sa spargi o banca pentru a-ti satisface dorinta.

De aici si schimbarea in privinta job-ului. De aici deschiderea catre noi viziuni, noi oportunitati. Nu ai observat ca atunci cand lucrezi intr-un spatiu care iti face placere, nivelul de creativitate iese din limita normalului?

Asta pentru ca avem nevoie de nou, de culoare, de vibratii si de mult entuziasm pentru a da un super randament in treburile mai putin incitante ale programului nostru de zi cu zi.

Ar fi bine daca viata ar fi un concediu permanent, dar va zic, munca inobileaza omul! Am ajuns si eu de curand la concluzia asta si clar nu ma mai dezic de ea. Un scop clar face cat 1000 de vacante in dezvoltarea personala.

Acum, intorcandu-ne la oile noastre, am profitat de ultimele zile cu soare sa fac un tratament cu #VitaminSea si m-am intors intr-un loc tare drag mie. V-am mai povestit despre Nayino Hotel din Mamaia Nord. Este un resort family oriented, dar care a investit mult si in activitati potrivite zonei de corporate. Doar cateva dintre activitati ar fi: pool parties cu DJ, yoga, plimbari cu bicicleta, movie nights by the pool si multe altele..

Au creat in cadrul complexului o oaza de relaxare si creativitate atat pentru turistii in cautare de liniste, cat si pentru tinerii voiajori, sufletele zburdalnice care si-au luat angajamentul de a “lucra de acasa”.

Eu sunt unul dintre cazurile de mai sus. Faptul ca am propriul business, pe care il sustin singura, fara angajati, birou sau alte ajutoare, imi da pe de-o parte o presiune destul de mare pe umeri, insa imi da libertatea de a-mi duce activitatea din orice loc frumos, care ma inspira.

In special atunci cand vorbim de un domeniu creativ, cadrul, muza, inspiratia vine din tot ce ne inconjoara. Se cer stimuli vizuali, olfactivi, auditivi de toate genurile, asa ca am plecat in cautare de locuri faine din care poti sa lucrezi in voie, fara stres si cu super conditii. Cu asa tratament parca iti tot vine sa muncesti cu drag si spor. Adio oboseala, abio stres, hello #workfromhome!

Din perspectiva mea, #workfromhome este o alternativa, dar nu una long term. Este frumos sa ne bucuram de libertate, sa calatorim, sa fim liberi, dar este si mai fain sa lucrezi intr-un colectiv. Chiar si presiunea aceea a unui colectiv, galagia, haosul, ne aduc mai aproape de realitate si ne ajuta sa evoluam, sa ne dezvoltam in raport cu cei din jur. Pana la urma, oamenii dragi ne fac viata mai frumoasa. Degeaba vedem o lume intreaga daca nu avem cu cine impartasi toate acele experiente minunate.

But again, este doar parerea unui om care nu a lucrat prea mult intr-un colectiv, insa a batut lumea in lung si in lat in cautarea beatitudinii. Still, once in a while…luati o pauza, visati si bucurati-va de peisaj.

 

Mai multe detalii despre locatie gasiti aici:

 

See you soon,

Luana Codreanu

1Comment

Leave a Comment